"Joey Veerman wilde zelf ook heel graag naar Feyenoord toe"

Joey Veerman bij PSV
Joey Veerman bij PSV Foto: © Pro Shots

Arne Slot liet zondagavond weten te balen dat Joey Veerman in januari niet naar Feyenoord is gekomen. De trainer van Feyenoord had de 23-jarige middenvelder graag overgenomen van SC Heerenveen, maar PSV was de Rotterdammers te snel af.

Arne Slot tijdens persconferentie na Feyenoord NEC
Slot baalt: "Hij maakte wekelijks het verschil bij SC Heerenveen" Lees ook

"Ik snap wel heel goed wat Slot zegt", reageert SC Heerenveen-watcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant bij KOKO Radio. "Binnen het relatief lage bedrag van rond de zes miljoen is Steven Berghuis samen met Joey Veerman de enige die in de top van de Eredivisie wedstrijden kan beslissen. Daar heeft hij denk ik wel gelijk in."

De Vries volgde het vertrek van Veerman op de voet. "Het is toen eigenlijk heel snel gegaan", blikt hij terug. "Feyenoord lag ook echt op pole position om Veerman in te lijven. Dat dacht iedereen en Veerman wilde zelf ook heel graag naar Feyenoord toe. Hij heeft wel een zwak voor die club. Maar eigenlijk uit het niets kwam PSV. Dat Davy Pröpper stopte met voetballen, had er ook mee te maken. PSV wilde heel snel zaken doen."

Volgens de journalist kwam er ook druk vanuit Eindhoven. "Ik heb ook wel vanuit PSV gehoord dat ze hebben gezegd: snel of niet. Dat was een beetje het drukmiddel van PSV. Zes miljoen is natuurlijk een heleboel geld. De jaarcijfers van SC Heerenveen zijn dit boekjaar weer gered en voor Ferry de Haan was het de eerste miljoenendeal die hij sloot, dus hij was op dat moment ook content."

"Maar Joey Veerman was zo belangrijk voor die ploeg, dus je kunt je wel afvragen of je mee had moeten gaan in die rat race die PSV toen beoogde", aldus De Vries, die de woorden van Slot over Veerman wel kon waarderen. "Het gaf aan hoe de top naar zo'n jongen kijkt en de kwaliteiten herkent en erkent."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand