"Joey Veerman gaat hier echt nog maanden last van hebben hè?"

Joey Veerman wordt gewisseld
Joey Veerman wordt gewisseld Foto: © Pro Shots

Hans Kraay junior en Milan van Dongen zijn verbaasd over het optreden van Joey Veerman tegen Oostenrijk. Zijn vroege wissel zal hem lang blijven plagen, denkt het duo. 

Al in de eerste helft moest Veerman plaatsmaken. "Veerman, dat was echt pijnlijk…", zegt Kraay jr. in ESPN Vandaag. "Volgens mij zei Michiel Teling (commentator, red.) het al: Veerman heeft van de 29 balcontacten in het eerste half uur er zestien aan de tegenpartij gegeven."

Dat zijn bizarre cijfers, terwijl Veerman bij PSV juist schittert in zijn passing. "Dat doet hij in de Eredivisie in een half seizoen nog niet" zegt Kraay jr. Van Dongen hoopt dat de speler het mentaal niet te zwaar krijgt. "We overdrijven natuurlijk, maar om maar aan te geven hoe dramatisch dit was. Hier gaat hij echt nog maanden last van hebben hè?", zo zegt van Dongen.

Kraay jr. vraagt zich af wat de mentale gevolgen voor de PSV'er gaan zijn. "Maar aan de andere kant: het is topsport. Als je moet ingrijpen, dan moet je ingrijpen. Sommige mensen zullen zeggen: wacht dan tot de rust. Maar nee, elke minuut is meegenomen als je denkt dat je er qua wissel beter op wordt. Ik begreep het dus wel van Koeman."

Lees meer:
0 reacties