Jizz Hornkamp blikt terug: "Mijn ouders waren niet blij"

Jizz Hornkamp bij SC Heerenveen
Jizz Hornkamp bij SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Jizz Hornkamp is na een lastig begin bij Heracles Almelo op schot de laatste weken. De oud-jeugdspeler van SC Heerenveen wil zich graag laten zien op het hoogste niveau in Nederland.

Hornkamp werd vorig jaar geveld door een zware blessure, maar hij ging niet bij de pakken neerzitten. Iets wat zijn carrière kenmerkt. "Bij ons is het niet piepen en doorgaan. Als je een kans krijgt om profvoetballer te zijn, grijp die dan met beide handen", vertelt hij in gesprek met de Telegraaf. "Mijn ouders waren niet blij dat ik mijn vervolgopleiding liet vallen, maar het was niet te combineren. Ik moest alles geven voor die ene droom."

De 26-jarige spits hoopte op een andere start toen hij afgelopen zomer naar Almelo ging. "Toen ik hoorde dat ik er maanden uit lag, was dat heel zwaar. Ik maakte een nieuwe stap, kon me laten zien in de Eredivisie, en toen gebeurde dit. Het is de laatste keer geweest dat ik me écht down voelde", onthult hij. "Ik heb er hard voor gewerkt om fit te worden en Heracles weer te kunnen helpen. Want nu ik weer in de Eredivisie speel, wil ik er graag blijven."

Lees meer:
0 reacties