Jeugdig Heerenveen met 2-1 onderuit tegen Hannover 96 (Video)

SC Heerenveen speelde vanmiddag haar tweede oefenduel in Portugal tegen Hannover 96. De Friezen stonden onder leiding van Jan de Jonge die een jeugdig elftal het veld op stuurde. Marco Pappa was voor Heerenveen trefzeker, Hannover wist echter tweemaal te scoren waarmee het duel in 2-1 eindigde.

In de eerste helft kwam Hannover 96 na vijftien minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Szabolcs Huszti wist Menno Heerkes (19) de bal afnemen en schoot hard binnen. Onder andere Daniel de Ridder en Luciano Slagveer waren voor rust nog dichtbij de gelijkmaker.

Na kansen van De Ridder en Otigba wist Hannover tien minuten in de tweede helft de trekker over te halen. Karim Haggui scoorde de 2-0 uit een corner. Daarna was echter het woord aan Heerenveen.

Marco Pappa wist een paar minuten na de goal van Hannover op aangeven van Slagveer de aansluitingstreffer binnen te schieten. Heerenveen ging hierna opzoek naar de gelijkmaker maar Hannover bleef knap overeind. Ziyech en de De Ridder waren nog dicht bij maar het duel eindigde in 2-1 voor Hannover

Opstelling SC Heerneveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Streutker, Otigba, Raitala; Van Anholt, Heerkes, Ziyech; De Ridder, Pappa, Slagveer.