Jensen blikt terug: ''Die zege was natuurlijk een hoogtepunt''

Het is al weer twintig jaar geleden dat SC Heerenveen zes wedstrijden actief was op het allerhoogste niveau in Europa, de Champions League. De Deen Daniel Jensen kijkt nog altijd met een glimlach terug op die mooie tijd.

"De Champions League was voor Heerenveen te hoog gegrepen, maar wat was het een geweldige leerschool", vertelt Jensen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "We maakten mee hoe het echt was in de top, stuitten op zeer goede spelers. Niemand bij Heerenveen eiste dat we de volgende ronde zouden halen of zo. Er was in die zin geen druk."

"De zes poulewedstrijden waren voor ons stuk voor stuk een bonus. We hebben genoten. Het was een geweldige ervaring." SC Heerenveen wist maar één keer te winnen in de groepsfase. In eigen huis werd er met 1-0 gewonnen van Olympiakos. De inmiddels 40 jaar oude Jensen scoorde destijds als 21-jarige talent het enige doelpunt van de avond.

"Het stadion ontplofte", vertelt de Deen. "Die zege was natuurlijk een hoogtepunt, maar elke wedstrijd was mooi om mee te maken", aldus Jensen, die in alle Champions League-wedstrijden van SC Heerenveen in actie kwam. In de twintig CL-duels die hij daarna speelde met Werder Bremen, scoorde hij nog eenmaal.

Lees meer: