Jelle ten Rouwelaar lovend: "Ik vond dat hij iets speciaals had"

Jelle ten Rouwelaar namens RSC Anderlecht
Jelle ten Rouwelaar namens RSC Anderlecht Foto: © Orange Pictures

Jelle ten Rouwelaar heeft met de nodige doelmannen gewerkt die later bij de selectie van het Nederlands elftal zouden komen. Zo ook met Andries Noppert, zo laat de huidig keeperstrainer van het Engelse Burnley FC weten. Ten Rouwelaar gaat in op hoe hij de functie van keeperstrainer ziet.

"Ongeveer zeventig procent van de keepersfouten zijn geen technische fouten, maar tactische", zegt Ten Rouwelaar tegen het Algemeen Dagblad. "In de top worden niet zoveel fouten gemaakt doordat een keeper een bal loslaat, maar doordat hij tactisch nét verkeerd positie kiest. Dat is de basisgedachte achter deze oefeningen: ik probeer mijn keepers voortdurend in spelsituaties te brengen waarbij ze steeds nieuwe inschattingen moeten maken."

Ook Andries Noppert werd geholpen door Ten Rouwelaar, tijdens hun gezamenlijke tijd bij NAC Breda. De huidig doelman van SC Heerenveen werd in Noord-Brabant bijgestaan door Ten Rouwelaar en hij zag direct iets in Noppert. "Andries was moeizaam begonnen bij NAC, maar ik vond dat hij iets speciaals had", aldus Ten Rouwelaar.

Lees meer:
0 reacties