Jeffrey Talan baalt: "Ik was boos, van mij hoefde het niet meer"

Jeffrey Talan
Jeffrey Talan Foto: © Orange Pictures

Jeffrey Talan heeft de deur naar SC Heerenveen definitief dichtgetrokken. Het clubicoon vervulde in dertig jaar meerdere rollen in het Abe Lenstra Stadion, maar baalt van de manier waarop hij is vertrekken.

Afgelopen seizoen werd zijn contract formeel opgezegd, maar technisch manager Ferry de Haan wilde nog wel in gesprek met Talan. Dat gesprek vond in mei plaats. "Ferry zei dat hij geen rol meer voor me had bij het eerste elftal", reageert Talan in de Leeuwarder Courant. "Ik kon transitiecoach worden binnen de jeugdopleiding. Oké, dat had ik niet verwacht. Ik heb een halfuurtje nagedacht en ben vervolgens teruggegaan naar zijn kantoor. Ik was boos, van mij hoefde het niet meer."

Talan baalt vooral van het moment van de boodschap. "Eerst kwam die ontslagbrief al laat", legt hij uit. "Voor dit gesprek gold hetzelfde. Dat je werkgever iets anders met je van plan is, dat kan. Maar dat kun je toch veel eerder zeggen? Nu waren veel posities bij andere clubs al ingevuld. Veel mensen vroegen de voorbije weken waarom ik nog steeds geen duidelijkheid had gekregen, of waarom ik zelf niet bij Ferry naar binnen stapte. Daar kwam mijn boosheid ook vandaan, denk ik. Opgekropte frustratie."

Talan vond het logisch dat de nieuwe trainer Kees van Wonderen een eigen assistent in de persoon van Paul Simonis meenam. "Alleen heeft Ferry altijd tegen ons gezegd dat de komst van Simonis niet aan de orde was. Dan geloof je dat. Tot ik Simonis tegenkwam op een trainersbijeenkomst in Zeist, waar hij vertelde dat hij wel degelijk naar Heerenveen gaat. Vanaf dat moment stelde ik mezelf de vraag: wil ik hier zélf nog wel blijven?"

Volgens Talan is de club veranderd de afgelopen jaren. "Ik was gewend dat trainers elkaar hielpen, bij wedstrijden van andere teams keken en bij beslissingen betrokken werden. Dat is nu niet meer - of in ieder geval veel minder. Na het vertrek van Gerry Hamstra (technisch manager, red.) zijn er veel meer eilandjes. Zo vergaderen de onder-, midden- en bovenbouw gescheiden van elkaar. Voor mij draagt zoiets niet bij aan een wij-gevoel. Maar goed, de toekomst moet leren of er nu goede of slechte keuzes worden gemaakt."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand