'Je vergeet soms dat Mulder bij SC Heerenveen op doel staat''

De naam van Erwin Mulder zal niet bij heel veel Feyenoord-fans in het geheugen gegrifd staan, maar de huidige doelman van SC Heerenveen speelde desondanks toch 140 officiële duels voor de Rotterdammers. Toch wordt Mulder regelmatig 'vergeten'.

"Hij heeft best wel lang bij Feyenoord gespeeld, een flink aantal seizoenen. Maar dat is toch een beetje een keeper die je als eerste vergeet", begint journalist Sjoerd Mossou in de podcast De Stuurlui van het Algemeen Dagblad als Mulder te sprake komt. Presentator Etienne Verhoeff valt hem bij: "Je vergeet soms dat hij bij Heerenveen op doel staat, dat is heel gek." Mossou: "Precies. Apart is dat, hè?"

"Het komt denk ik ook een beetje door zijn naam", vervolgt Mossou. "Erwin Mulder is natuurlijk een doodgewone naam. Er zijn heleboel Erwin Mulders." Verhoeff: "Het grappige is bij hem dat nooit gezegd is van: dit wordt nou een keeper voor Oranje, terwijl bij Justin Bijlow... Die is nog niet terug bij Feyenoord en dat is de man die de komende tien jaar het doel van Oranje kan gaan verdedigen."

Mossou begrijpt de loftuitingen over Bijlow echter wel. "Vanaf jonge leeftijd is hij al erg goed. Hij is ook mentaal sterk, alleen die blessures, hè? Over zijn fysieke duels begin je toch wel wat zorgen te maken. Hij heeft pas 33 duels in de Eredivisie gespeeld. Steeds denk je dat hij weer terug is, maar dan doet hij tegen Heerenveen ook weer niet mee", besluit Mossou.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand