'Je mag best trots zijn op wat voor elkaar hebben gekregen''

Wilco Hellinga (50) speelde in het verleden in het eerste elftal van SC Heerenveen maar werkt nu al veertien jaar op de achtergrond in de jeugdopleiding. Momenteel is hij coördinator van de voetbalschool en hoofdtrainer van het Onder 17-elftal van de Friezen.

In de afgelopen jaren heeft hij zo'n beetje alle jeugdteams van SC Heerenveen getraind, en voorlopig blijft hij nog het liefste dagelijks op het veld staan. "Tenminste als ik een beetje fit blijf. Maar ik denk dat functie van hoofd-opleidingen nog wel eens voor mij weggelegd is", vertelt Hellinga in het Friesch Dagblad. "Maar dan sta je niet meer altijd op het veld en dat is toch wel iets dat ik ambieer."

De in Gorredijk geboren trainer geniet van het opleiden van talent. "Het gaat om het achterliggende proces om spelers beter te maken. Om spelers op te leiden en de transfergelden die we daar als club voor terugkrijgen. Dat is wel een teken dat we met elkaar goed bezig zijn. Je mag er best trots op zijn wat we als bescheiden organisatie voor elkaar hebben gekregen. Dat is de blauwdruk van de club."

Ooit zou hij nog wel eens bij het eerste elftal willen werken. "Die ambitie heb ik wel. Individueel of in linie. Om mijn kwaliteiten te delen. Maar dat hangt wel af van de rol die ik zou krijgen. Want je wilt altijd meer. Dat is mijn ambitie; steeds weer een stapje erbij doen. Jezelf ontwikkelen door cursussen, te luisteren naar anderen en naar jezelf te luisteren", besluit Hellinga.

Als trainer in de jeugd van #scHeerenveen werkt Wilco Hellinga aan de levensader van de club. De oud-speler behoort tot de vergane glorie, maar krijgt energie van het trainerschap en wil nog altijd stappen zetten. https://t.co/Ztmxx8fAiS

— Friesch Dagblad SPORT (@FD_sport) November 17, 2020

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand