'Je kunt natuurlijk eeuwig discussiëren over wie wel en wie niet''

Op 20 juli 2020 viert SC Heerenveen haar honderdjarige jubileum en daarbij hoort ook een bijbehorend jubileumboek. Uitgeverij Kick produceerde onder meer voor Go Ahead Eagles en Feyenoord al vergelijkbare naslagwerken en doet dit nu ook voor SC Heerenveen.

Eigenaar Matty Verkammen werkte daarvoor de laatste twee jaar met een groep schrijvers, waaronder Leeuwarder Courant-journalisten Johann Mast en Anne Roel van der Meer. Ook Hielke Biemond, die regelmatig aanschuift bij Radio Camataru, schrijft mee aan het boek. "Hielke is journalist in Leiden, maar ook een hartstochtelijke fan van Heerenveen", verklaart Verkamman op de officiële clubsite.

"Hij staat bij alle wedstrijden van zijn club op de tribune, uit en thuis. Hij heeft een voortreffelijke pen en heeft voor ons boek onder meer een subliem stuk geschreven waarin hij uitlegt wat het betekent om fan van SC Heerenveen te zijn." De hulp van onder meer Biemond was zeker welkom, want wie een dergelijk naslagwerk produceert, moet ook keuzes maken over wie er wel of niet worden genoemd.

"Over iconen als Abe, Riemer en Foppe hoeven we natuurlijk niet te discussiëren, maar de club heeft in die honderd jaar natuurlijk veel meer beeldbepalende personen gehad. Ook in sportief magere decennia", stelt Verkamman, die vindt dat er uiteindlijke een mooie lijst is gekomen. "Al kun je er natuurlijk eeuwig over blijven discussiëren wie daar wel en niet in hadden gemoeten."

Vanwege het coronavirus is het laatste hoofdstuk nog niet helemaal af. "Ik ga er vanuit dat het seizoen voorlopig niet wordt hervat, maar als er in juni nog gevoetbald zou worden, willen we graag zo actueel mogelijk afsluiten. De presentatie van het boek was eerst gepland voor 28 mei, maar dat is vanwege de coronacrisis geannuleerd. Het boek is verder klaar en we popelen om het te presenteren."

Het jubileumboek -zo'n duizend bladzijden en vijf kilo in gewicht - kan via de website van de Leeuwarder Courant voorbesteld worden. Dat kan nog tot woensdag 6 mei, exact honderd dagen voor 20 juli 2020.

???? Bij @Kick_uitgevers wordt hard gewerkt aan de afronding van het jubileumboek over 100 jaar vv en sc Heerenveen. Matty Verkamman, een van de drie eigenaars van Kick en coördinator van het jubileumboekproject, over de totstandkoming ervan.#scHeerenveenhttps://t.co/Y2GULAmK3f

— sc Heerenveen (@scHeerenveen) April 15, 2020

Foto: Kick Uitgevers

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand