"Je kunt hem niet verwijten dat Van Wonderen hem er neer zet"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Orange Pictures

Pelle van Amersfoort miste twee dotten van kansen namens SC Heerenveen in het duel met PEC Zwolle. Jan Vlap en Sander de Vries weten zich ook geen raad met het spitsenprobleem van SC Heerenveen.

"Van Amersfoort ging twee keer alleen op de keeper af. In veel reacties van fans werd hij de kop van jut. Ik moet wel zeggen: je kunt hem niet verwijten dat Kees van Wonderen hem er neer zet", opent De Vries bij Omroep Abe.

"Hij is geen afmaker zoals Ion Nicolescu. Nicolescu scoorde via invalbeurten, maar we hebben te weinig van hem gezien om het stempel 'doelpuntenmaker' op hem te zetten." Een afmaker is Van Amersfoort in ieder geval niet, ziet Vlap. "Je ziet hem bedenken wat hij gaat doen. Bij dat andere schot tikt de keeper hem eruit, hij mikte op de bovenhoek. Hij doet zijn best. Het is niet de ultieme spits, maar ik vind hem momenteel de beste optie."

Daniel Karlsbakk weet al helemáál niet te overtuigen, volgens De Vries. "Laten we heel eerlijk zijn: ik heb nog nooit een moment gezien tijdens een wedstrijd waarop ik dacht: dit is hem." Vlap: "De staf is de hele week met een groep bezig. Daarin zal blijken of hij goed is of niet. Daarbij voorsorteren ze op hetgeen ze in de wedstrijden moeten doen. Als hij het in de wedstrijd niet goed doet, dan zal hij dat in de training vast ook niet zo goed doen".

Lees meer:
0 reacties