'Je kan een hele slechte dag hebben als je tegen hem moet spelen''

De grootste talenten uit de jeugdopleiding van SC Heerenveen kregen zaterdag een half uur de kans tegen NAC Breda om zichzelf te laten zien. Onder andere linksbuiten Couhaib Driouech (18) en spits Yoram Boerhout (15) konden zich positief onderscheiden.

Couhaib Driouech (spreek uit als Soehaib Drie-oe-esj) speelt sinds 2016 in de academie van SC Heerenveen. "Het is een jongen met goed fysiek, veel snelheid en kan het heel lang volhouden. Je kan een hele slechte dag hebben als je tegen hem moet spelen als rechtsback", vertelt jeudtrainer Wilco Hellinga bij Radio Camataru. "Het is zeker een jongen die ook aan het grote werk gaat ruiken."

"Maar in het tempo van handelen en het niveau van de Eredivisie zal hij nog wel de nodige stappen moeten gaan maken", vervolgt Hellinga, die het afgelopen jaar de 15-jarige Boerhout al in zijn Onder 17-selectie had rondlopen. "Hij is nog maar vijftien jaar, hè? Hij is qua inhoud en ervaring nog heel onbevangen. Maar hij kan vreselijk goed afwerken, ongelofelijk."

"Hij heeft echt kwaliteiten naar de goal toe, zowel vanaf de zijkant als vanuit de punt", aldus Hellinga. Boerhout liet zelf na het duel al weten dat hij dit seizoen al speelminuten wil maken in de Eredivisie. Hellinga denkt dat Boerhout geduldig moet blijven. "Je moet hem nog wel de tijd geven om te rijpen. Je moet ze wel vlieguren laten maken, want dat hebben ze wel nodig."

"Als ik naar mijn eigen tijd kijk van tig jaren terug, dan kwam je als zestienjarige niet zomaar in het eerste elftal. Dan moest je wel heel wat kunnen. Tussen vijftien en negentien jaar moet je iemand de tijd geven om te wennen", besluit Hellinga, die zelf in de jaren negentig voor SC Heerenveen speelde.

Lees meer: