Jansen wijzigt opstelling: ''Hij heeft het nu wat moeilijker''

Johnny Jansen staat met SC Heerenveen vanavond tegenover TOP Oss in het KNVB-bekertoernooi. De trainer van Heerenveen heeft echter besloten om zijn elftal hier een daar wat aan te passen. 

Zo zullen Jan Paul van Hecke, Oliver Batista Meier en Sherel Floranus vanavond niet terug te vinden zijn in de basiself. "Ibrahim Dresevic, Sieben Dewaele en Hamdi Akujobi komen voor hen in de ploeg", zegt Jansen tegenover de Leeuwarder Courant.

Jansen geeft deze spelers rust. Hij wil geen risico met hen nemen. Zo heeft Batista Meier volgens Jansen vaak last van fysieke kwaaltjes na een gespeelde wedstrijd. "Daarom wordt hij ook vaak na 60 of 70 minuten gewisseld. Hij begon hartstikke goed aan het seizoen, maar heeft het nu even wat moeilijker. Ik vind die wisselvalligheid eigenlijk wel logisch. We moeten niet vergeten dat hij nog maar negentien jaar is."

Desondanks gaat Jansen met zijn ploeg vol voor de overwinning en durft te blijven dromen over een finale in De Kuip. "We moeten nog een hele hoop wedstrijden winnen voordat we daaraan mogen denken. Maar het zou geweldig zijn om dat ooit mee te mogen maken."

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Akujobi, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Dewaele, J. Veerman; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.

Vooruitblikken op SC Heerenveen - TOP Oss ???? https://t.co/XPCfd3T4Rk

— Sander de Vries (@SanderVries_LC) October 27, 2020

Lees meer: