Jansen: ''Vasthouden aan plan en meer uit standaardsituaties halen''

Afgelopen vrijdag werd de eerste helft van de voorbereiding afgesloten met een oefenduel met FC Groningen. Trainer Johnny Jansen vond dat zijn ploeg ondanks de 2-1 nederlaag er goed op stond, maar ziet tegelijkertijd genoeg dingen om te verbeteren. 

"Zeker in het laatste half uur - van de negentig minuten - veel energie hebben gebracht en vind ik dat we ook écht goed gevoetbald hebben", laat Jansen na afloop weten bij Omrop Fryslân. De Friezen oogden daarnaast fitter dan de noordelijke rivaal. "Ik vond dat we er goed op stonden en dat bevalt me heel erg goed. In het tweede half uur vond ik ons in de discipline wat minder voetballen."

"Dan komen we achter en willen we net wat teveel doen of mensen lopen net even uit hun organisatie. Dan zie je dat het niet staat en dan wordt het te groot op het veld. In die fase was Groningen ook beter dan ons. Maar toen we weer bij ons plan en bij elkaar bleven, zag ik wel een redelijk Heerenveen", aldus Jansen, die tijdens het trainingskamp onder meer nadruk heeft gelegd op standaardsituaties.

"Daar komen nu twee tegengoals uit, dus daar moeten we ook de komende twee weken nog veel aandacht aan schenken", aldus Jansen, die zijn team tegelijkertijd zelf ook zag scoren uit een corner. "Precies, het kan ook een kwaliteit van ons zijn. Daar moeten we gewoon meer uit gaan halen. Daarnaast moeten we meer vasthouden aan ons plan en de organisatie."

"Verder het gaat om details en moet de intensiteit omhoog. We hebben veel in omvang getraind en van de week is het meer in intensiteit komen te zitten", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand