'Jansen staat voor no-nonsense en dat is wat Heerenveen nodig heeft''

SC Heerenveen zou er goed aan doen om interim-trainer Johnny Jansen ook komend het seizoen eindverantwoordelijk te laten in het Abe Lenstra Stadion. Dat stelt journalist Edward Jorna, die vermoedt dat algemeen directeur Cees Roozemond echter andere plannen heeft.

"Jansen vroeg 'energie' van zijn spelers en energie was ook wat de Noordwoldiger kreeg", begint Jorna in het Friesch Dagblad, doelend op de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. "Goed trouwens om eindelijk weer eens een echte clubman op de bank te hebben. De 44-jarige Jansen is, met een klein uitstapje naar Veendam, sinds zijn dertiende jaar al bij Heerenveen."

"Probeer hem vooral niets wijs te maken, want van dichtbij zag hij gebeuren hoe de club door (vooral) bestuurlijke beestenbende verder en verder het moeras ingleed. Het zou goed zijn om Jansen ook alvast voor volgend seizoen vast te leggen, ongeacht de resultaten van de laatste vier competitiewedstrijden. Jansen staat voor no-nonsense en dat is wat Heerenveen nodig heeft."

"Het is echter zeer de vraag of Cees Roozemond, de hoogste baas, dat in zijn hoofd heeft", vervolgt Jorna. "De algemeen directeur is juist alles behalve ‘normaal’. Was Roozemond dat wel geweest dan was hij gisteren tijdens de eerste helft niet met een biertje in zijn hand tussen de supporters van Heerenveen gaan staan."

"Het was een volstrekt mislukte poging van zieltjeswinnerij van een man die zich - al ontkent hij dat zelf - met gebruikmaking van zijn ellebogen naar de hoogste positie binnen de club heeft gewerkt", besluit Jorna kritisch.

Lekker weer ‘normaal doen’ met Johnny Jansen https://t.co/wJewRSJZZv

— Friesch Dagblad (@frieschdagblad) 15 april 2019

Lees meer: