Jansen over ontslag: "Toen hebben ze Van Hooijdonk en Sarr gehaald"

Johnny Jansen werd halverwege vorig seizoen ontslagen als trainer van SC Heerenveen. De oud-speler van de Friese club liet zijn ploeg voornamelijk in een 4-3-3-systeem spelen. Waarom koos Jansen niet voor een 5-3-2-systeem, een systeem dat SC Heerenveen voorlopig al aardig wat punten heeft opgeleverd.

"Daar had ik de types niet voor", zegt Jansen bij Omrop Fryslân. "Welke spits had ik dan? Had ik twee spitsen? Ik had alleen Henk Veerman. We hadden buitenspelers, dus 5-3-2 spelen was ook niet aan de orde. Van Bergen had gekund, maar die had vanaf de zijkant de meeste rendement heeft. Als je puur keek naar de kwaliteiten van spelers, dan was Van Bergen gewoon de rechtsbuiten."

"Op het moment dat ik ontslag heb gekregen, hebben ze Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr gehaald", vervolgt Jansen. "Dat zijn wel twee spitsen. En ze hebben Joost van Aken gehaald. Dan ontstaat er een nieuwe situatie. Musaba en Stevanovic waren het eerste halfjaar niet zo van: goh, wat een enorm rendement en wat ze zijn toch goed. Dat was gewoon niet zo. En de jongens die daaronder zaten ook niet."

Na het ontslag van Jansen waren de resultaten nog niet optimaal, maar werd er wel in een ander systeem gespeeld. Jansen: "Dat ze uiteindelijk 5-3-2 zijn gaan spelen, dat snap ik wel. Uiteindelijk is de lijn van negatieve resultaten doorgezet. Na de winterstop ging het slecht, maar uiteindelijk zijn ze in een ander systeem gaan voetballen omdat het ook paste."

"Sarr kwam heel vaak als linksbuiten te spelen, maar hij is geen linksbuiten. Sarr moet je niet achter zijn back aan laten lopen, maar op de positie laten spelen waar hij nu speelt. Dat is zijn grote kwaliteit. Dus je kijkt naar: wat ik heb nu eigenlijk? En daar ga je een elftal van maken", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand