Jansen over ontslag bij Heerenveen: "Ze wilden niet investeren"

Johnny Jansen in het Abe Lenstra
Johnny Jansen in het Abe Lenstra Foto: © BSR Agency

Johnny Jansen was van 2019 tot en met 2022 trainer van SC Heerenveen. De oud-trainer van de Friese club werd in januari 2022 ontslagen, vanwege tegenvallende resultaten. Jansen had aan het begin van het seizoen al verwacht dat het een lastig seizoen zou worden bij Heerenveen. De trainer was niet blij met de zomerse transferperiode.

"We hielden de selectie bij elkaar. Daar vond ik wel iets van", begint Jansen bij SC Heerenveen TV. "Ik heb ook heel duidelijk aangegeven bij de club dat ik vond dat we door moesten selecteren. Er moesten een aantal spelers weg, want we hadden frisheid nodig in de ploeg. Dat wilde de club niet."

De oud-trainer van de Friezen vervolgt: "Ze wilden ook niet investeren, dus we hielden de groep bij elkaar waarvan ik vond dat we nog wat kwaliteit misten, om zo de volgende stap te kunnen maken. Dat was gewoon niet goed genoeg."

Jansen gaat verder: "Uiteindelijk was het wel zo dat we na zeventien wedstrijden gewoon 25 punten hadden. Dat was wel goed. We wonnen de derby van Cambuur met 1-2, dus dat was prima. De laatste wedstrijd van dat jaar was tegen Feyenoord (0-3), daar kun je van verliezen."

"Daarna ging Joey Veerman weg, dat was onze belangrijkste speler. Hij maakte het verschil, maar ging weg. Er was heel veel negativiteit rondom de club, dat heeft mij niet geholpen. Daarna hebben ze afscheid van mij genomen. Ik heb het in die tijd wel aan voelen komen. Dat vond ik heel erg jammer", aldus Johnny Jansen.

Lees meer:
0 reacties