Jansen over Hajal: ''Zal meer rendement moeten gaan krijgen''

Rami Hajal is één van de grootste talenten van SC Heerenveen maar de 19-jarige Zweed wacht nog op zijn definitieve doorbraak. Trainer Johnny Jansen vindt dat de aanvallende middenvelder nog vaak teveel op gevoel speelt en slimmer moet worden in zijn handelen.

"Hij is heel vaardig aan de bal en kan hele mooie en leuke dingen laten zien. Alleen zal Rami meer rendement moeten gaan krijgen in alles wat hij doet", legt Jansen uit bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Hij kan goed voetballen maar het moet een vervolg krijgen. Zakelijker worden is niet het goede woord, maar hij zal door moeten krijgen wat er nodig is om wedstrijden te winnen."

"Waar lijdt je balverlies op het veld? Doe je dat alleen op je eigen helft of doe je dat op de helft van de tegenstander, hoog op het veld? Dat is een voorbeeld van wat hij moet gaan leren. Maar hij heeft absoluut potentie en moet er komend seizoen dichtbij in de buurt gaan komen", vervolgt Jansen, die het afgelopen seizoen 23 keer (voornamelijk als invaller) een beroep op Hajal deed in de Eredivisie.

De jonge Zweed met Libanese roots wisselde goede invalbeurten af met hele matige. "Ik denk dat hij meer een '8' is als een '10'. Ik denk dat Rami ook prima tussen de linies kan spelen", aldus Jansen, die Hajal eventueel ook als vleugelspeler zou kunnen opstellen. "Hij is met name snel aan de bal, dat klopt. Op de training zetten we hem daar ook wel eens neer."

"Maar ook daar gaat het met name om het herkennen van situaties: wat is er voor nodig? Waartoe kan ik een tegenstander toe dwingen? Daar kan hij nog wel stappen in maken", besluit Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand