Jansen niet eens met clubleiding: "Ik heb flink ruzie gemaakt"

Johnny Jansen
Johnny Jansen Foto: © Pro Shots

Johnny Jansen vindt dat de clubleiding van SC Heerenveen niet eerlijk tegen hem is geweest in de jaren dat hij er trainer was. Vooral op het gebied van transfers kon de trainer het niet eens worden met de leiding, vertelt hij in gesprek met Omrop Fryslân.

Johnny Jansen werd in april 2019 interim-trainer, en even later hoofdtrainer, van Heereveen. In het eerste seizoen gaat het goed, maar de competitie wordt gestopt door het coronavirus. Het jaar erop gaat het minder en eindigt de club op de twaalfde plek.

Zijn assistenten Hennie Spijkerman en Jeffrey Talan worden de laan uitgestuurd, tot onvrede van Jansen. "Ik heb mijn zegje gedaan. Ik heb flink ruzie gemaakt. Had je dingen anders kunnen doen? Ik had het spel misschien harder moeten spelen."

Jansen vindt dat er wat moet veranderen bij de club en denkt met nieuwe spelers de club naar een hoger niveau te kunnen tillen. "In de winter heb ik met Ferry (de Haan, red.) gesproken over dat ze nieuwe spelers moesten gaan halen. Maar Ferry dacht daar anders over."

Eind januari dit jaar wordt trainer Jansen ontslagen. Nog in diezelfde transferperiode komen de versterkingen waar Jansen al die tijd al om had gevraagd. "Van Hooijdonk was in beeld en Haye zou komen, maar meer zou er niet gebeuren. En ik ga de deur uit en ze investeren voor ruim drie miljoen."

Dat is totaal niet goed gevallen bij de Fries. "Ik heb daar wel de balen van gehad, ja. Daar kan ik me wel aan ergeren. Als je het ene zegt en uiteindelijk het andere doet als ik de deur uit ben, dan baal ik daarvan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand