Jansen laat weinig los: ''Het zou Bruijn kunnen zijn of Dreyer''

Zonder Chidera Ejuke en Rodney Kongolo in de basis gaat SC Heerenveen vrijdagavond op zoek naar een zege op concurrent Vitesse. "Wij willen ons handhaven op de plek waar we nu staan, simpel zat. We willen zo lang mogelijk mee blijven doen", vertelt trainer Johnny Jansen bij Omrop Fryslân.

SC Heerenveen staat momenteel op een keurige zevende plek, op twee punten afstand van Vitesse. "Het ligt gewoon heel dicht bij elkaar, maar ik denk dat we daar ook thuis horen", aldus Jansen, die weet dat een zege op Vitesse in die zin cruciaal is. "Vitesse-thuis is een wedstrijd tegen een van je concurrenten. Die willen we gewoon winnen en daar gaan we alles aan doen."

Jansen wil liever niet kwijt wie Kongolo en Ejuke gaan vervangen, maar de kans lijkt niet erg groot dat hij met verrassingen gaat komen. Jordy Bruijn lijkt de meest logische vervanger op linksbuiten. "Het zou Jordy Bruijn kunnen zijn of Anders Dreyer. Tussen die twee gaan we een keuze maken", erkent Jansen, die laat weten dat ook Arjen van der Heide tegen Vitesse bij de wedstrijdselectie zit.

Op het middenveld is er duidelijk een speler die al langer op een basisplek aast: Alen Halilovic. Hij zou het middenveld kunnen gaan vormen met Hicham Faik en Joey Veerman. "Dat zou heel goed kunnen. Dat zou een middenveld kunnen zijn waarmee we gaan acteren. Je kunt hem wel zo invullen, dat is ook geen enkel probleem", lacht Jansen, die ook niet heel geheimzinnig wil doen.

"Dat Rodney er morgen bij is, is een twijfelgeval. Dus dat hij dan ook niet gaat spelen, kun je ook zo invullen. Uiteindelijk is het ook zo dat er genoeg andere, goede middenvelders zijn. Hoe we gaan spelen zul je morgen gaan zien, maar de kans is groot", aldus Jansen, die daarmee lijkt te bevestigen dat Halilovic in elk geval in de basis begint.

Lees meer: