Jansen: ''Hoop tegen FC Emmen op meer iniatiatief naar voren''

Ondanks dat SC Heerenveen dit jaar in achttien competitieduels pas vier keer won, maken de Friezen nog altijd kans op deelname aan de play-offs. Tegen FC Emmen zal er donderdag echter wel met flink wat meer lef gespeeld moeten worden dan tegen FC Utrecht (0-0).

"Tegen FC Utrecht hebben we heel weinig weggegeven. Ik hoop alleen dat we tegen Emmen meer initiatief naar voren nemen. Ook vanuit compactheid door durven dekken en door durven stappen. Dat wil ik morgen wel beter terugzien", vertelt trainer Johnny Jansen voor de camera van de Leeuwarder Courant. In een eerder interview liet hij al weten dat Sherel Floranus in elk geval niet zal starten.

Daarnaast zijn clubtopscorer Henk Veerman en spelmaker Joey Veerman weer volledig hersteld van corona. "Die zijn weer terug op het trainingsveld maar we gaan zien of ze morgen gaan spelen", glimlacht Jansen geheimzinnig. De trainer is nog altijd op zoek naar stabiliteit in zijn elftal. "Ik vond het heel wisselvallig. Het was een heel druk en hectisch jaar."

"Het was heel pittig maar met name de wisselvalligheid heeft mij geïrriteerd", besluit Jansen eerlijk.

Lees meer: