'Jansen heeft een hoge gunfactor bij iedereen hier in Friesland''

Al meer dan dertig jaar is Jouke de Vries de vaste stadionspeaker in het Abe Lenstra Stadion. In die tijd maakte hij zowel de tijden mee dat de club in de Eerste Divisie vertoefde, maar ook het behalen van de Champions League in 2000.

De laatste jaren gaat het sportief wat minder, maar de Vries blijft onverminderd positief. "Wat er precies aan de hand is? Nou, ik moet zeggen dat ik een onverbiddelijke optimist ben. Ik krijg zelfs appjes van: je bent de enige enthousiaste nog in het stadion", vertelt De Vries in de radio-uitzending van Veronica Inside. "Maar ik weet het niet zo goed wat er nu echt aan de hand is."

"Je hoort ook wel eens dingen die niet direct de media halen, maar daar ga ik uiteraard niets over zeggen", vervolgt De Vries, die het 'wij-gevoel' de afgelopen jaren wat zag verdwijnen uit het stadion. "Of dat met Johnny Jansen terugkomt? Dat is in ieder geval een goede zet, want hij kent de club van binnen en buiten. Hij heeft een hoge gunfactor bij iedereen hier in Friesland."

Wanneer de rol van Foppe de Haan en Riemer van der Velde ter sprake komt, houdt de stadionspeaker zich op de vlakte. "Ik zeg niks, want ze weten waar ik woon", lacht de in Oudehaske woonachtige De Vries. "Ik weet niet hoe groot hun invloed nog is. Misschien net groot genoeg, dat zou kunnen. Dat durf ik zo niet te zeggen, want veel speelt buiten het gezichtsveld af."

"Ik denk dat het goed is dat daar op een gegeven moment een nieuwe wind waait. Je kunt de club nu niet meer besturen zoals twintig of dertig jaar geleden. Er is een hele andere tijd gekomen. Maar ik denk wel dat er heel veel waardevolle informatie bij deze twee mannen zit. Bijvoorbeeld over hoe je een club kunt leiden maar ook om dat wij-gevoel te brengen", besluit De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand