Jansen geeft hoop niet op: ''Kans op play-offs is er gewoon''

De achterstand op nummer acht Sparta Rotterdam is vier punten en de concurrentie is hevig, maar SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen weigert al de handdoek te gooien voor de play-offs. Een overwinning op FC Emmen is echter wel noodzakelijk om in de race te blijven.

"Thuis in de competitie was het een mooie overwinning (4-0) en uit was het de bekerwedstrijd (1-2) ook prima. Maar dit is eigenlijk weer een hele andere wedstrijd", stelt Jansen tegenover Omrop Fryslân. "Emmen staat er anders voor en knokken om niet te degraderen en wij knokken voor de club en voor het geld. En dan gaan we kijken of we nog druk kunnen houden op de play-offplekken."

"De play-offs halen is altijd nog realistisch als je een kans hebt - en die kans is er gewoon", vervolgt Jansen. "Dat betekent wel dat je van Emmen moet winnen, al ben je ook afhankelijk van anderen en dat is natuurlijk hartstikke jammer. Maar als het allemaal een beetje positief uitvalt, dan houd je wel druk op de laatste wedstrijd. Dat is natuurlijk mooi om te kijken of je dat nog zou kunnen realiseren."

Tegenstander FC Emmen staat momenteel op de vijftiende plek in de Eredivisie, maar is nog niet zeker van lijfsbehoud. "Er is geen peil op te trekken wie er degradeert", aldus Jansen. "Daar wil je natuurlijk niet in terecht komen, dat geeft een andere druk en heel veel negativiteit. Wij willen nu gewoon het seizoen goed afsluiten."

Lees meer: