Jansen duidelijk: ''De voetbalwereld moet niet zeuren of huilen''

Zaakwaarnemer Rob Jansen verwacht een financieel zware periode voor de kleinere clubs in het betaald voetbal als gevolg van het coronavirus. Volgens de belangenbehartiger is de financiële positie van voetbalclubs op dit moment echter allesbehalve hetgeen dat moet tellen in Nederland.

"De voetbalwereld moet niet zeuren of huilen. Er is op dit moment wel iets anders aan de hand", steekt Jansen (links op de foto) van wal in gesprek met de NOS. "Het gaat om mensenlevens. Het voetbal past zich wel aan. De voetballerij is net als de maatschappij. De onderste laag heeft veel ellende, de toplaag overleeft het allemaal wel. De middenlaag heeft flinke last."

"Er zal wel een noodfonds komen om de clubs te helpen. Stop de competitie. Wie heeft daar nu zin in. En Ajax kan in zijn eentje de eerste divisie wel overeind houden." Het voetbal en daarmee ook de transfermarkt zullen een flinke gedaanteverwisseling ondergaan door de huidige crisis, verwacht Jansen. "Nu zal er zeker ingegrepen worden in de salarissen, maar het is een luxe-discussie."

"Iedereen vindt de krankzinnige bedragen van de laatste jaren normaal. Hopelijk creëert deze verschrikkelijke pandemie een normalisering in de voetbalwereld, wereldwijd welteverstaan", besluit hij.

Welk besluit de KNVB ook over de afwikkeling van de eredivisie en de eerste divisie neemt: de clubs in het betaald voetbal staan voor een miljoenenstrop. https://t.co/fuHBcEw3rc

— NOS Sport (@NOSsport) April 1, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand