Jansen behoudt rust: ''Vorig jaar ook gezien bij Gerry Hamstra''

Hoewel Michel Jansen bij SC Heerenveen in de afgelopen drie jaar niet de rol van technisch manager bekleedde, zoals hij nu doet bij FC Emmen, zag de Tukker wel van dichtbij hoe de zaken liepen. Hij leerde daarbij onder meer van Gerry Hamstra.

Deze zomer versterkte FC Emmen zich al met flink wat nieuwe spelers, terwijl sterspeler Sergio Peña deze week vertrok naar het Zweedse Malmö FF. "Of het een drukke transferzomer is? Ik moet eerlijk zeggen dat vorig jaar in Heerenveen ook best pittig was. Toen begonnen we ook met een heel smalle selectie, waardoor we in de voorbereiding bovendien alles verloren", vertelt Jansen in Voetbal International.

"Langzaam werd de selectie breder en na vijf duels stonden we zelfs tweede", vervolgt Jansen, die nu echter niet aan de zijlijn staat maar eindverantwoordelijk voor de Drentse transfers. "Dat er veel nieuwe spelers moesten komen, gaf een bepaalde druk. Tegelijkertijd is het zaak om rustig te blijven, die rust heb ik vorig jaar bij Heerenveen in dezelfde situatie ook gezien bij Gerry Hamstra."

Gelukkig voor Jansen hoeft hij niet vanaf nul te beginnen en lagen de lijstjes met potentiële nieuwe spelers al langer klaar. "Ze hadden niet onder een hunebed gelegen met z'n allen", glimlacht de Tukker. "Wel was het een kwestie van snel handelen om gericht de juist keuzes te kunnen maken. Daarom hebben we ook een aantal spelers op proef genomen, om een goed beeld van hen te krijgen als voetballer én mens."

Lees meer: