Jans vindt Heerenveen een goede ploeg: "Dan liggen wij er gewoon uit"

SC Heerenveen en FC Twente nemen het in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal tegen elkaar op. Donderdag is het heenduel in het Abe Lenstra Stadion. Trainer Ron Jans blikt vooruit op het tweeluik en geeft aan hoe zijn ploeg de twee duels gaat aanpakken: als tweeblok of wedstrijd voor wedstrijd?

"Wedstrijd voor wedstrijd", zegt Jans tegen 1Twente Enschede. "Dat is ook verstandig, omdat na aanleiding van deze wedstrijd kunnen wij en SC Heerenveen weer wat aanpassingen doen in de opstelling en in de tactiek. Niet in de grote lijnen, maar wel in de details. De uitslag is natuurlijk ook belangrijk, dus dat kun je nu nog niet weten. Dan heeft het ook geen zin om je daar op voor te bereiden. We gaan wel wat aandacht aan penalty's besteden."

FC Twente trainde woensdag pas laat in de middag. Waarom? Jans: "Normaal trainen we altijd 's ochtends om half elf of om elf uur, maar omdat wij zondagavond pas wisten wie onze tegenstander zou worden heeft onze videoanalist tijd nodig om de beelden en de bespreking van SC Heerenveen voor te bereiden. Dat hebben we vanmorgen pas gedaan met de staf."

Jans vindt dat SC Heerenveen een lastige tegenstander is. "In de competitie hebben zij vier punten gehaald tegen FC Twente, en dan liggen wij er gewoon uit. Qua voetbal zat er wel meer in tijdens die wedstrijden, maar ik heb wel het gevoel dat SC Heerenveen er echt voor gaat. Ik vind het een goede, lastige ploeg. Wij moeten ervoor zorgen dat wij onze vorm vasthouden", aldus Jans.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 PEC Zwolle 5 -1 7
11 Heracles Almelo 5 -2 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 Ajax 4 1 5
14 Vitesse 5 -6 3
15 RKC Waalwijk 5 -9 3
Bekijk de hele stand