Jans en Van den Brom eensgezind na remise

Als je wint heb je vrienden maar als je gelijk speelt soms ook. John van den Brom en Ron Jans bewezen dat na de 1-1 tussen Vitesse en SC Heerenveen. 'We zijn het vandaag wel vaak eens', reageerde de Arnhemse oefenmeester in de nabeschouwing. 'Ik vind John ook best een aardige vent', voegde Jans er lachend aan toe.

Beide trainers konden zich wel vinden in het uiteindelijke gelijkspel van hun ploegen. 'We zijn redelijk aan elkaar gewaagd en zullen allebei hoger eindigen dan vorig seizoen', zei Jans. 'In de eerste helft waren er weinig echte kansen, na rust leden de ploegen te veel balverlies om echt gevaarlijk te kunnen worden. Toen Bony in de 88e minuut scoorde, dacht ik: nu is het gebeurd.'

Heerenveen pakte uiteindelijk nog een punt door de gelijkmaker van verdediger Jeffrey Gouweleeuw in de extra tijd. 'Of het een droomuitslag is? Nee, ik droom niet zo vaak van een gelijkspel. Maar ik ben wel heel blij met de 1-1', besloot Jans.

Van der Brom sloot zich helemaal bij de analyse van zijn collega aan. 'Ik kan precies hetzelfde verhaal houden, al ben ik vanzelfsprekend teleurgesteld dat we een zeker lijkende overwinning in de slotfase nog uit handen geven. Maar ik heb vandaag genoten van mijn ploeg, we hebben gespeeld om te winnen. Soms heb je daarbij geluk en soms zit het tegen.'