Janmaat teleurgesteld in ADO: "Het is gewoon een fout geweest"

Daryl Janmaat met Ruud van Nistelrooij
Daryl Janmaat met Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Daryl Janmaat werd na zijn actieve voetballoopbaan gelijk technisch manager bij ADO Den Haag, nadat hij door een blessure moest stoppen met profvoetbal. De oud-verdediger van SC Heerenveen vertrok na vijf maanden al bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie en is alles behalve tevreden met de gang van zaken.

"Dit was een beetje de job die ik altijd in mijn achterhoofd had", zegt Janmaat tegen het Algemeen Dagblad. "Oké, ik zou meteen van het veld naar kantoor gaan. Maar er lag ook een plan vanuit de club om intensieve begeleiding te krijgen. Alleen dat is verkeerd uitgepakt."

Volgens Janmaat schortte het vooral aan inspraak bij ADO. "Ik had nooit de beslissende stem. Mijn invloed was onderaan de streep beperkt. Ik zat overal maar een beetje tussenin. Ik voelde me alleen. En ik had vaak geen voldaan gevoel als ik na een dag werken thuis kwam. Ik had zo gehoopt bij ADO iets neer te zetten, maar dat ging gewoon niet."

"De grootste fout is dat ik ‘ja’ tegen de job heb gezegd. Ik had het alleen moeten doen met een ervaren technisch directeur naast me, zoals Klaas-Jan Huntelaar nu met Gerry Hamstra bij Ajax. Achteraf is het onder deze omstandigheden gewoon een fout geweest", aldus Janmaat.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand