Janmaat positief over Oranje: ''Goede outsider voor de titel'

Oud-international Daryl Janmaat (31) denkt dat het Nederlands elftal zich prima manifesteert tijdens het EK. De voormalig speler van SC Heerenveen denkt dat er nog weleens een mooie zomer kan aankomen voor Oranje.

"Ik vind ze fris spelen", zo geeft Janmaat aan tijdens VI Live. "Je kunt altijd wel kritiek hebben, maar ik zie veel energie. Ik denk dat er echt een team staat dat redelijk herkenbaar speelt. Natuurlijk kan het beter, en Oranje heeft ook nog niet de allersterkste tegenstanders gehad. Ik ben benieuwd wat er later in het toernooi gebeurt, tegen sterkere ploegen."

"Tot nu toe is Oranje nog niet echt getest, en dat zal ook tegen Noord-Macedonië niet gebeuren. Dit was in ieder geval een zakelijke overwinning tegen een Oostenrijk met toch wel goede spelers", vervolgt Janmaat. "Je wint twee keer, dus waarom zou je niet positief zijn?"

"Ik denk dat Nederland een goede outsider is voor de titel. Niet de favoriet, helemaal niet. Maar als het een beetje mee zit dan kunnen ze heel ver komen. Het zijn goede spelers met veel kwaliteit, er zit echt wel talent in de ploeg", aldus de huidige speler van ADO Den Haag.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand