Janmaat: ''Daar zaten zeker interessante aanbiedingen tussen''

Daryl Janmaat keerde onlangs terug in de Eredivisie. De oud-speler van SC Heerenveen tekende een contract bij ADO Den Haag. Het was een opvallende stap van de 31-jarige oud-international.

"Als ik misschien vrijgezel was geweest, dan had ik nog een buitenlands avontuur kunnen ondernemen, maar ik heb met mijn gezin te maken", legt Janmaat uit in Voetbal International. De verdediger kwam door een bacteriële infectie in zijn knie sinds 8 november 2019 niet meer in actie.

"Ik was weleens geblesseerd geweest, maar een jaar niet voetballen had ik nog nooit meegemaakt. Frustrerend was het. Het ging allemaal zo plotseling ook. In één keer werd de knie dik. Bleek het een bacterie te zijn. Ik ben geopereerd en ben gaan herstellen. Het heeft zeker wel iets met me gedaan", aldus Janmaat, die zijn contract bij Watford afgelopen zomer liet ontbinden.

Janmaat trainde al even bij ADO Den Haag. "Ik ben nu een tijd in Nederland, de kinderen gaan hier naar school. Het is een bewuste keuze", geeft hij aan. "Ik kan niet precies zeggen wanneer ik het heb besloten, we hebben veel gesproken thuis."

De verdediger had meer opties. "Er waren nog aanbiedingen uit het buitenland. Sportief en financieel zaten daar zeker interessante tussen, maar als gezin wilden we graag terug. Ik ben gretig, ik kom niet om af te bouwen. Ik heb nog altijd dezelfde drive. Het is mijn keus en het voelt goed. Zonder die blessure was het misschien niet zo gelopen, zo eerlijk ben ik wel. Maar ik wil laten zien dat ik terug ben", besluit hij.

Herstelwerkzaamheden in Den Haag. Collega @mactempel over een nieuwe jacht op lijfsbehoud bij ADO. In de nieuwe VI en nu ook op VI PRO...????#ADO https://t.co/eKjqdHNtWY

— Freek Jansen (@Freek_JansenVI) January 6, 2021

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand