Janmaat: "Alles zat mee, ik dwong een transfer af naar SC Heerenveen"

Daryl Janmaat in actie namens ADO Den Haag
Daryl Janmaat in actie namens ADO Den Haag Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag en Daryl Janmaat gaan zich opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de eredivisie af te dwingen. Dat lukte eerder al in 2008.

De toen 19-jarige Janmaat maakte dat seizoen zijn debuut voor de Haagse club. Hij al snel onmisbaar op de rechterkant en had een groot aandeel in de promotie. Meteen na het seizoen dwong hij een transfer naar SC Heerenveen af.

"Het was een heel moeizaam seizoen, met heel veel probleempjes voor ons", vertelt de 32-jarige Janmaat in gesprek met de Haagsche Courant. "We hadden toen echt een heel ervaren team met veel oudere jongens. Nu zijn we een heel jong elftal en ben ik de oudste."

"Het is echt lang geleden en er is zoveel gebeurd in de tussentijd, maar ik weet wel dat ik me toen eigenlijk heel vrij voelde", blikt de verdediger terug. "Alles zat mee, ik dwong een transfer af naar SC Heerenveen."

"En ook in die play-offs ging het goed. In de beslissende wedstrijd tegen VVV maakte ik de bevrijdende 2-0. Die promotie thuis tegen RKC, het feest erna; dat was heel erg mooi", aldus de 34-voudig international van Oranje.

"Ik ga de komende weken bij mijn teamgenoten wel proberen over te brengen hoe uniek het is om te promoveren. En hopelijk kunnen we dat dan dit jaar weer. Want ADO hoort in de eredivisie thuis", sluit de oud-speler van Heerenveen af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand