Janmaat: ''Aantal Nederlandse clubs waarvoor ik graag zou spelen''

Enkele dagen na het sluiten van de transfermarkt kwam maandag het bericht naar buiten dat Daryl Janmaat (31) en Watford FC per direct uit elkaar gaan. De oud-Heerenvener was na de degradatie met Watford naar het Championship te duur geworden voor de club uit London.

Om die reden mag de 34-voudig Oranje-international uitkijken naar een nieuwe club en daarbij sluit Janmaat een terugkeer naar de Eredivisie niet uit. "Ik had bij Watford kunnen blijven, maar ik verlang ook weer naar iets nieuws", vertelt Janmaat tegenover Voetbal International. "Ik wilde vorig jaar al terug naar Nederland, maar toen deed de club me een aanbod dat ik niet kon weigeren."

"Bovendien, ik speelde in de Premier League, het hoogste niveau. Waarom zou ik dat achter me laten? Vanuit Nederland was er wel wat interesse, maar clubs konden me toen niet betalen", vervolgt Janmaat, die in Nederland naast SC Heerenveen ook voor Feyenoord en ADO Den Haag speelde. "Ik neem nu even de tijd', zegt Janmaat. 'Ik hoef niet morgen al een nieuwe club, ik ga alles even eerst op een rij zetten."

"Er is een aantal clubs in Nederland waarvoor ik graag zou spelen. Komt er een van die clubs, ga ik altijd praten. Komt er niks, sluit ik niet uit dat ik mijn carrière vervolg in het buitenland. Maar spelen in de Eredivisie is wel echt iets dat ik nu zie zitten", aldus Janmaat tot besluit.

Daryl Janmaat wil graag in de Eredivisie spelen: 'Komt er een van die clubs, ga ik altijd praten. Komt er niks, sluit ik niet uit dat ik mijn carrière vervolg in het buitenland.'https://t.co/7GAwsoDsnu

— Voetbal International (@VI_nl) October 12, 2020

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand