Janmaat aan de slag bij ADO: "Hij kan als magneet werken voor spelers"

Daryl Janmaat met Ruud van Nistelrooij
Daryl Janmaat met Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Daryl Janmaat (33) stopte eerder dit jaar als profvoetballer en is inmiddels begonnen aan zijn nieuwe baan als technisch manager van ADO Den Haag. Bij die club werkt de oud-verdediger van SC Heerenveen samen met Dirk Kuijt, die dit seizoen de nieuwe trainer is van de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

"Het is leuk om weer met Dirk samen te werken", zegt Janmaat tegen Voetbal International. "Ik heb met hem samengespeeld bij het Nederlands elftal en toen was hij ook altijd al bezig met andere spelers. Wat ik tot dusver van hem gezien heb als trainer, is erg positief. En Dirk heeft natuurlijk ook een bepaalde naam, waar we van proberen te profiteren. Dirk kan zeker als een magneet werken voor spelers die we willen aantrekken, dat geloof ik direct."

"Of ik zelf geen trainer had willen worden? Daar heb ik wel over nagedacht hoor, en misschien is dat nog iets voor in de toekomst. Maar voor nu ben ik wel even klaar met het veld. Ja, zo voelt het wel een beetje. Misschien heeft dat deels met mijn blessures te maken, ik kan het niet helemaal verklaren, maar op dit moment vind ik de functie die ik nu heb veel interessanter", aldus Janmaat.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand