Jan Vlap prijst SC Heerenveen: "Volgens mij was dat wel zichtbaar"

Jan Vlap
Jan Vlap Foto: © Orange Pictures

Na een aantal slechte resultaten stelde SC Heerenveen zichzelf tegen FC Twente goed op. De ploeg van Kees van Wonderen verloor weliswaar met 1-0, maar leverde strijd wat al weken niet gezien was.

Jan Vlap, die zijn zoon zag scoren tegen zijn oude club, zag veel gelijkenissen met FC Twente-Vitesse (1-0). "Het was net als tegen Vitesse. FC Twente wat graag wil, maar niet kan", merkt hij op in Omroep Abe. Daarbij prijst hij de Friese club. "SC Heerenveen heeft het verdedigend erg goed gedaan. Ze werkten hard voor elkaar, wilden een verlies voorkomen. Ze hebben er echt alles aan gedaan om een goal te voorkomen."

Niet alleen verloor SC Heerenveen de vier wedstrijden voor het duel met FC Twente, maar kreeg het ook vijftien doelpunten tegen. "De teamgeest was goed dit keer, er zat spirit in. Dat was de afgelopen tijd minder", aldus Vlap, die denkt dat de spelers bij zichzelf te raden zijn gegaan. "Er gebeurt iets in de groep, voetbal blijft wel hun brood. Natuurlijk draag je dat embleem op je borst en wil je je stinkende best doen, maar op een gegeven moment komen er irritaties. Volgens mij was dat wel zichtbaar."

Lees meer:
0 reacties