Jan Roos over Vrouwen Eredivisie: "Van niveau IJsselmeervogels 3"

Jan Roos, eerder bekend als presentator en politicus, heeft in het praatprogramma Roddelpraat flink uitgehaald naar het Nederlandse vrouwenvoetbal. Hij is zeker niet onder de indruk van het niveau en maakt de vergelijking met amateurs.

Jan Roos steekt flink van wal, zo is te horen. "Vrouwenvoetbal, ook al is het de Eredivisie, is van het niveau IJsselmeervogels 3 zaterdagamateurs. Ik denk als de vrouwen van ADO Den Haag tegen vv Bergen zouden spelen gaan ze er met 8-0 af. Vrouwen kunnen helemaal niet voetballen. Ja, die kunnen voetballen op hun niveau, net zoals dat een mongool kan zingen op zijn niveau. Maar dan kan je niet zeggen dat het Elton John is."

Ook over presentatrice Leonne Stentler is hij negatief. "Die zit dus bij Studio Voetbal en heeft een tijdje geleden Marco van Basten uitgelegd hoe je een bal aanneemt en hoe je in positie moet zijn. Hoe durf je. Ik lig gisterenavond in bed en mocht niet thuis Frankrijk - Oostenrijk kijken. Dus zit die mevrouw met die ontstoken daar en zit daar een mevrouw van kleur, ik weet niet hoe dat kreng heet. Wat zit die stom te lullen. En de hele tafel die laat het gaan. Ze zet gewoon Hitler, Mussolini en de Amerikaanse regering op één lijn", besluit een chagrijnige Roos.

Lees meer:
0 reacties