'Jacobs kan wel voor meer diepgang zorgen op het middenveld''

Met tien goals en vier assists in zeventien competitiewedstrijden is Jamie Jacobs dit seizoen een van de gevaarlijkste spelers van SC Cambuur. De 22-jarige middenvelder heeft zich daarmee in de kijker gespeeld bij diverse Eredivisieclubs.

In de Sportcast van Omrop Fryslân wordt bediscussieerd of SC Heerenveen wellicht een goede vervolgstap zou zijn voor de oud-speler van AZ Alkmaar. "Ik vind wel dat Heerenveen wel behoefte heeft aan meer diepgang op het middenveld", begint sportverslaggever Arjen de Boer, wetende dat Johnny Jansen ook die wens heeft uitgesproken. "Nou, daar kan een Jacobs wel voor zorgen."

Collega Andor Faber heeft evenwel zijn twijfels over de voormalig jeugdinternational, die in Leeuwarden nog een contract heeft tot medio 2021. "Wat ik hoor over Jacobs is dat hij technisch niet erg goed is en daar nog stappen moet gaan maken. Die doelpunten camoufleren natuurlijk wel een heleboel. We zien allemaal dat hij veel diep loopt en dat is zeker een kracht."

"Trainer Henk de Jong - en ook anderen die met hem spelen - zeggen daarentegen ook dat hij technisch gezien nog wel wat meer bagage mag opbouwen", aldus Faber tot besluit.

Lees meer: