Iran ondanks sterke slotfase tegen Portugal uitgeschakeld; geen speeltijd voor Reza

Het is Iran helaas niet gelukt om de achtste finales te bereiken op het WK. Na een 1-1 gelijkspel eindigt de ploeg van SC Heerenveen-speler Reza Ghoochannejhad op de derde plek in de poule. De 30-jarige spits kwam net als in de voorgaande duels niet in actie.

Ondanks een vroege kans voor Ronaldo en een slippertje in de Iraanse defensie (João Mário profiteerde bijna), leek Iran halverwege de wedstrijd goed op weg naar een resultaat. Totdat Ricardo Quaresma op kenmerkende wijze toesloeg met een schot met de buitenkant voet.

Portugal leek na de rust het duel snel te beslissen. Ronaldo ging neer na een duel met Ezatolahi en ontving een strafschop. De matige penalty van de vedette werd echter gestopt door Beiranvand en zo bleef de Iraanse hoop levend. In blessuretijd maakte Karim Ansarifard zelfs nog de 1-1 vanaf de strafschopstip.

De ingevallen Mehdi Taremi (foto) nog een grote kans op 2-1, maar schoot jammerlijk in het zijnet.

Zo neem je een penalty!????

Iran maakt gelijk vanaf elf meter en heeft nog een kans op de tweede ronde.#IRN #WorldCup pic.twitter.com/HK8fSpvdF6