Ion Nicolaescu weer in actie: "Geef mij ballen en ik scoor"

Ion Nicolaescu
Ion Nicolaescu Foto: © Pro Shots

Ion Nicolaescu is na maanden blessureleed weer terug bij SC Heerenveen. Hij bezocht verschillende Nederlandse artsen, maar kreeg geen goede diagnose. Hij ging naar een Moldavische arts die hij kende van het nationale voetbalteam.

"Hij heeft een praktijk in Madrid. Ik ben vijf weken bij hem geweest", vertelt Nicolaescu in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik merkte na een week al verbetering. Er was geen operatie nodig. Volgens Nicolaescu had hij veel eerder kunnen terugkeren. "Maar zo kijk ik er niet tegenaan. Ik ben vooral blij dat ik uiteindelijk naar Madrid ben gegaan."

Toch verloor Nicolaescu, ook toen hij nog fit was, zijn basisplaats bij SC Heerenveen. Kees van Wonderen koos voor Pelle van Amersfoort. "Het gaat er niet om wat ik vind", zegt Nicolaescu. "Het gaat erom wat de coach vindt. Hij dacht dat deze tactiek het beste was voor het team. Hij is verantwoordelijk voor het resultaat. Ik heb zijn beslissing geaccepteerd en altijd mijn best gedaan op trainingen."

Zijn doelen dit seizoen? "Heel simpel. Wedstrijden spelen en goals maken. Zodat ik mijn team help richting de play-offs om Europees voetbal. Volgend seizoen wil ik vanaf de eerste dag topfit zijn. Ik heb het eerder gezegd, maar ik verzeker je: geef mij ballen in het strafschopgebied en ik scoor."

Lees meer:
0 reacties