Investeerders bij SC Heerenveen? "Die zijn heel ver afgegleden"

Nederlandse clubs als Vitesse, Roda JC, ADO Den Haag, Fortuna Sittard en FC Den Bosch zijn de afgelopen tien jaar allemaal in handen van buitenlandse investeerders gekomen. Roelof de Vries vraagt zich af of er ook iets qua investeerders speelt rond SC Heerenveen. De clubwatcher heeft het dan wel specifiek over Friese investeerders.

"Wat ik heb begrepen, gebeurt er weinig", reageert clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant bij de Sportcast. "Ik vind het ook heel makkelijk om te zeggen: we hebben een geldtekort, dus moet er maar een investeerder komen. Ik ben afgelopen week bij Vitesse geweest, je hebt gezien hoe dat kan aflopen."

"Roda JC heeft een investeerder gehad, die zijn ook heel ver afgegleden. ADO Den Haag idem." Roelof de Vries haakt in: "Ik bedoel niet dat de club overgekocht moet worden door een vage sjeik, maar meer dat er een soort Bert van den Brink (investeerder van Cambuur, red.) achtig type komt."

Sander de Vries gaat verder: "Ik vind dat je baas in eigen huis moet zijn en niet afhankelijk moet worden van investeerders. Je moet ook niet elke wijzen, van: wij hebben investeerders nodig om het rond te krijgen. Ga nou zelf kijken wat je kunt doen om je kosten omlaag te brengen en de opbrengsten omhoog", aldus Sander de Vries.

Lees meer:
0 reacties