Investeerders bij Heerenveen? "Schuiven de keuze steeds voor zich uit"

SC Heerenveen viert de goal tegen NEC
SC Heerenveen viert de goal tegen NEC Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen maakte eerder in november de financiële jaarcijfers bekend. De Friezen hebben het vorige seizoen afgesloten met een netto verlies van 3,6 miljoen euro. Voetbaljournalist Tom Knipping voorspelt voor volgend seizoen opnieuw een flink verlies voor SC Heerenveen, of de club moet een aantal spelers voor veel geld verkopen.

"Je moet nog acht miljoen euro zien goed te maken op de transfermarkt, in januari of vlak na het seizoen", zegt Knipping bij Voetbal International. "Ook dat zal weer een enorme opgave worden. Een nieuw verlies lijkt alweer voor de hand te liggen."

Moet SC Heerenveen dan sowieso spelers verkopen aan het einde van het seizoen? Knipping: "Ze hebben genoeg cash om alles te kunnen betalen dit seizoen. In dat opzicht hoeven ze niet perse te verkopen, maar het maken van een strategische keuze begint wel steeds urgenter te worden."

Knipping vervolgt: "Willen ze alles in eigen hand houden en accepteren dat ze niet meedoen om Europees voetbal? Of zijn ze wel bereid om met investeerders in zee te gaan, of om op andere manieren de club te financieren? Dan maak je minder grote verliezen en kan je sportief meer bereiken."

"Het valt op dat Heerenveen die keuze steeds maar voor zich uit blijft schuiven. Dat vind ik gevaarlijk. Je wil ook niet op een punt komen dat het écht moet, dat je met de rug tegen de muur komt te staan. Dat je noodgedwongen zo'n keuze moet maken. Ze hebben nu nog een goede onderhandelingspositie", aldus Knipping.

Lees meer:
0 reacties