'In Nederland waren de meningen over mij vaak negatief''

Deze week werd bekend dat voormalig SC Heerenveen-talent Bilal Basacikoglu zijn carrière vervolgd bij het Turkse Trabzonspor. Door financiële wanorde liet Basacikoglu zijn contract ontbinden bij zijn vorige club, Kayserispor.

Bij die club speelde de aanvaller sinds 2018. Het begon goed, maar het ging hard minder. ''Mijn start was nog goed. Een blessure gooide echter roet in het eten. Daarna belandde ik in een neerwaartse spiraal'' zegt Basacikoglu in gesprek met het Algemeen Dagblad.

En niet alleen sportief gezien verslechterde de situatie voor Basacikoglu. ''De directeur werd weggestuurd, er werden twee trainers ontslagen, ik kreeg zelfs niet meer betaald.. Op een gegeven moment was ik er klaar mee. Het ging echt nergens over. Toen heb ik mijn contract laten ontbinden.''

Daarna was er genoeg interesse vanuit heel Europa, maar de keuze viel op Trabzonspor. ''Clubs uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Rusland meldden zich bij mijn zaakwaarnemer. Trabzonspor was meteen concreet. Door het vertrek van Donis Avdijaj (ex-Willem II, red.) hadden ze iemand nodig op de vleugel. Als ik fit ben, ga ik hier gewoon de kans krijgen. Mijn keuze voor Trabzonspor is er een om mijn carrière een nieuwe impuls te geven.''

De stap van Kayserispor van Trabzonspor is een grote, want bij Kayserispor speelde hij tegen degradatie en bij Trabzonspor voor het kampioenschap. Mensen zouden dus verbaasd kunnen zijn. ''In Nederland waren de meningen over mij vaak negatief. Ik hoop dat te kunnen veranderen, dat de mensen gaan denken: hé, hij heeft het niveau toch wel.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand