'In de laatste tien minuten geeft Heerenveen de goals bijna gratis weg''

Komende zondag staat er voor zowel SC Heerenveen als NAC Breda een belangrijke wedstrijd op het programma. De Brabanders strijden tegen een zeker lijkende degradatie, terwijl de Friezen theoretisch nog kans maken op de play-offs én tegelijkertijd acht ton aan tv-inkomsten kunnen verliezen.

Oud-Heerenvener en huidig NAC-jeugdtrainer Michael Dingsdag (36) heeft niet een grote voorkeur. "Ik hoop natuurlijk dat NAC een goed resultaat haalt, want Heerenveen kan al bijna de play-offs niet meer halen", vertelt de voormalig verdediger in de laatste uitzending van Radio Camataru. "NAC heeft nog zes punten nodig en dan ben je nog afhankelijk van andere ploegen."

Als zij niet twee keer verliezen, dan lig je er alsnog uit. Ik zet in op een 1-2. Heerenveen is de laatste weken wel leuk aan het voetballen. Het ziet er allemaal weer wat frisser uit en er lijken wat meer vaste lijnen in te komen." Toch ziet Dingsdag een groot probleem bij de Friezen. "Vanaf minuut tachtig tot en met minuut negentig geeft Heerenveen doelpunten bijna gratis weg."

"Dat is de de laatste seizoenen al wat ingeslopen. Kijk de uitslagen maar na en je zult dit vaak tegenkomen. Het laatste kwartier zie je dat Heerenveen altijd achteruit gaat lopen en dan eindig je altijd in de zestien. Een verdwaalde voorzet of bal die van richting wordt veranderd en dan zit-ie erin", vervolgt Dingsdag, die vermoedt dat het een mentaal dingetje is.

"Voornamelijk omdat je die overwinning over de streep wilt trekken. Ze denken toch van: 'Shit, het is vorige week gebeurd. Laten we het niet weer gebeuren.' Als je zo gaat denken, dan gebeurt het automatisch toch wel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand