'In de Eredivisie levert Jan Olde Riekerink de slechtste prestatie''

Van alle Eredivisieclubs levert SC Heerenveen tot dusver de slechtste prestatie. Dat is de mening van Voetbal International-journalisten Reon Boeringa en Geert-Jan Jakobs, die dat vooral trainer Jan Olde Riekerink aanrekenen.

"Als Daniel Høegh vorige week in Sittard die bal niet vlak voor rust had binnengekopt, dan wordt het heel moeilijk voor Heerenveen", begint Boeringa  bij Voetbal International. "Maar ik vind echt dat Heerenveen het in de tweede helft - toen Fortuna er echt met de pet naar gooide - gewoon goed heeft gedaan."

"Zeker met die paar talenten die ze voorin hebben rondlopen: Van Bergen, Lammers en Vlap. Die doen het toch heel erg goed voor Heerenveen", vervolgt Boeringa, die het eens is met de stelling dat de Friezen qua voetballend vermogen de beste club zijn in het rechterrijtje. "Absoluut. Het rijmt alleen niet helemaal met elkaar."

"Er zitten ontzettend veel voetballende kwaliteiten in dat team. Niet alleen de spelers die ik net noemde, maar ook Kobayashi en Rienstra. Dat zijn gewoon goede voetballers, die thuis horen bij clubs tussen plek zeven tot en met elf. Maar als je daarmee op een zestiende plek terecht komt, dan rijmt dat niet met elkaar."

"Dat hoort niet en dan ga je voetbal spelen dat niet bij je past", aldus Boeringa, die bijval krijgt van zijn collega Geert-Jan Jakobs: "Kortom, in de Eredivisie levert Jan Olde Riekerink de slechtste prestatie. Dat kunnen we wel stellen, toch? Die haalt het minste uit zijn selectie als je ziet wat ze op het middenveld en voorin hebben qua creatieve spelers."

"Ook achterin hebben ze een Kik Pierie, dat toch ook een talent is. Natuurlijk zijn er ook een paar zwakke schakels, maar het slaat nergens op dat ze zo laag staan. Al kunnen ze de komende weken echt nog wel wat punten gaan pakken en richting het linkerrijtje klimmen. Maar tot dusver is het een waardeloos seizoen voor SC Heerenveen", aldus Jakobs.

???? VI's @reonboeringa en Geert-Jan Jakobs de wedstrijden van zondag in de Eredivisie. Over FC Emmen, Fortuna Sittard, SC Heerenveen en Feyenoord. 'Heerenveen hoort daar niet te staan, al kunnen ze de komende weken gaan klimmen.' https://t.co/3C7IJ4vokI

— VI (@VI_nl) 3 maart 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand