'Ik zie het absoluut als een bevestiging dat ik op de juiste weg ben''

Na een goed seizoen bij SC Heerenveen vertrok Sven Botman naar OSC Lille. Daar is hij inmiddels uitgegroeid tot een onomstreden basisspelen én is hij al een keer opgenomen in het beste maandelftal van L'Équipe.

"Ik heb hier getekend vanwege de goede kans op speeltijd, maar had niet per se verwacht dat ik meteen alles zou spelen", zegt Botman in gesprek met Voetbalzone. "Daar ben ik dus heel blij mee. Ik zie het absoluut als een bevestiging dat ik op de juiste weg ben."

"Het is gewoon een topcompetitie", vervolgt de verdediger. "Een team als Nice is qua niveau misschien wel vergelijkbaar met Ajax of PSV. Zeker de top 7 hier is van een hoog niveau en het is mooi om me daarmee te meten."

"We hebben ons ten doel gesteld om ons te kwalificeren voor de Champions League en de top drie moet zeker haalbaar zijn", vertelt hij. "We zijn goed begonnen en als verdediger is het natuurlijk lekker om te kunnen zeggen dat we na acht duels pas drie tegengoals hebben."

Het verdedigen is in Frankrijk wel anders. Hier wordt ook gelegd op de opbouwende kwaliteiten, waar het daar vooral gaat om het onschadelijk maken van de spits. "Zo kun je het in grote lijnen wel uitleggen", aldus Botman. "Het is gewoon een ander type voetbal dat hier wordt gespeeld en daardoor kan ik beter uitblinken."

"Het is heus niet zo dat ik niet kan voetballen, maar ik moet het wel meer hebben van het pure verdedigen in plaats van het opbouwen, waar een Daley Blind bijvoorbeeld wel weer heel goed in is", besluit Botman.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand