'Ik zet mijn centen op Halilovic naast Veerman en Siem de Jong''

Met de komst van Siem de Jong en Tibor Halilovic - die komende week wordt gepresenteerd - krijgt Johnny Jansen plotseling flink wat meer keus op het middenveld. Presentator Arjen de Boer verwacht dat de trainer van SC Heerenveen daar ook gebruik van gaat maken.

"Het kan best zijn dat het middenveld van SC Heerenveen er straks heel anders uit komt te zien", steekt De Boer van wal in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Joey Veerman zal wel blijven staan en ik weet niet hoe goed die Halilovic is, maar hij is 25 jaar en in principe wel een jongen die er gelijk moet staan."

De Boer vermoedt dat dit wel eens ten koste kan gaan van 'stofzuiger' Kongolo. "Want dat kan Halilovic toch ook zijn? Ik zet mijn centen op Halilovic naast Veerman en Siem de Jong. Rodney Kongolo is het lievelingetje van de trainer en ik ben het er wel mee eens dat je een poetser nodig hebt op het middenveld. Maar zo'n poetser vind ik het nou ook weer niet."

"Daarnaast vind ik het belangrijkste dat je naar de juiste kleur speelt en daar heeft Kongolo ook wel eens problemen mee", aldus De Boer. Uit de statistieken van WhoScored blijkt echter dat Kongolo met 83,3 procent echter de basisspeler is met de meest secure passing. Ook Pawel Bochniewicz (82,3%) en Sherel Floranus (81,9%) staan hoog in dat lijstje.

Naast Kongolo vermoedt De Boer dat ook Batista Meier op termijn zijn basisplaats gaat verliezen aan Siem de Jong. "Batista Meier gaat er dan uit, want dat is de nummer 10-positie. Die stelt toch een beetje teleur en op zijn plek komt dan Siem de Jong te staan."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand