'Ik zat bij de bestbetaalde spelers, terwijl ik van Heerenveen kwam''

Mino Raiola is een van de meest bekende zaakwaarnemers ter wereld en hij baart vaak opzien met transfers die hij voor elkaar krijgt. Oussama Assaidi bracht hij bijvoorbeeld van SC Heerenveen naar Liverpoool.

"Hij draaide het zo dat ik blij moest zijn dat hij me wilde vertegenwoordigen. Toch intrigeerde hij me. Hij komt stoer over, maar is echt wel met je begaan. Als het op contracten afsluiten aankomt, gaat hij voor je door het vuur. En daar gaat het toch om", vertelt de aanvaller van FC Twente in De Volkskrant over de eerste ontmoeting die hij me de zaakwaarnemer had in 2012.

Raiola weet altijd precies wat hij wil en hoe hij ervoor moet zorgen dat het ook gebeurd. Assaidi weet daar alles van, want zijn salaris in Engeland was enorm. "Mino had een topcontract geregeld. Als ik al mijn bonussen zou halen, zat ik bij de bestbetaalde spelers. Terwijl ik van Heerenveen kwam!", vertelt de aanvaller, die sportief geen goede periode in Engeland kende, maar financieel zeker geen spijt heeft van zijn keuze om naar Liverpool te gaan. 

Inmiddels behartigt Raiola zijn zaken niet meer. "Hij staat open voor kritiek. Als ik vond dat het te lang duurde voor er een nieuwe club kwam, ging hij aan de slag. In 2015 heb ik zelf een club geregeld in Dubai. Toen zijn we uit elkaar gegaan'', vertelt Assaidi. Hij is enorm blij dat hij met Raiola heeft mogen werken, want financieel heeft het hem veel opgeleverd. ''Hij vecht voor je. Hij loopt vier keer van tafel om de beste deal te maken."

De methode #Raiola. Hoe speelt de dealmaker het spel dat moet leiden tot grote revenuen voor voetballer en makelaar?

Een boeiende productie van @BVlietstra in @volkskrant. pic.twitter.com/d2W0bOZMTK

— Hans Vos (@voshans) 29 juni 2019
Lees meer: