'Ik weet het wel zeker, Jansen gaat helemaal niks veranderen''

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen blijft week in week uit vasthouden aan zijn vaste groep basisspelers, ook terwijl de resultaten tot nu toe in 2020 behoorlijk ondermaats zijn. Ook bij Omrop Fryslân hadden ze afgelopen weekend wel wat veranderingen verwacht.

"Toen ik zaterdag in het Abe Lenstra Stadion kwam en het wedstrijdformulier en de opstelling zag, was ik toch echt wel een beetje teleurgesteld", begint sportverslaggever Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Ik had toch wel verwacht dat hij eindelijk eens een keer wat zou doen met zijn basisopstelling. Als je zeven keer achter niet wint, zou het dan ook aan de opstelling kunnen liggen?"

Collega Roelof de Vries is het daar niet per se mee eens. "Dat is niet een argument. Je wilt wat veranderen omdat je daarmee beter wilt worden. Tegen ADO waren ze beter, hadden ze genoeg kansen, maar maken ze het alleen niet af. Kijk, ik vind ook dat Ricardo van Rhijn niet meer kan en dat Jens Odgaard eens vervangen moet worden, maar dat vind Jansen dus niet."

De Boer had dat dus wel verwacht, en zeker tegen een ploeg als ADO Den Haag. "Die jongens zijn de minst voetballende ploeg in de Eredivisie. Die kunnen eigenlijk niet voetballen, er zijn er een paar bij die contributie betalen om mee te mogen doen. Wat gaan die dus doen? Die parkeren de bus, net zoals VVV-Venlo. Waar heb je dan behoefte aan? Aan creativiteit, aan jongens als Rami Hajal en Alen Halilovic."

Creativiteit was echter niet het grootste probleem tegen ADO, countert De Vries. "Er waren genoeg kansen, alleen gaan ze er maar niet in. Dáár ligt het probleem. Je kan zeggen dat Odgaard teveel kansen mist en dan moet hij vervangen worden, dat snap ik ook. Ik kan me ook niet voorstellen dat Jansen dat inmiddels ook niet vindt."

Toch lijkt de kans klein dat tegen FC Twente Runar Espejord of Rein Smit de kans gaat krijgen. De Vries: "Ik denk niet hij Odgaard volgende week wisselen gaat, hoor. Ik denk dat hij gewoon weer speelt." Ook De Boer verwacht niets anders: "Ik weet het wel zeker: hij verandert helemaal niks."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand