"Ik vond dat SC Heerenveen in de eerste helft echt beter was"

SC Heerenveen spelers vieren de 3-3
SC Heerenveen spelers vieren de 3-3 Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen kreeg zondag in blessuretijd de 2-3 om de oren in de Friese derby tegen SC Cambuur, maar scoorde zelf in de absolute slotfase de gelijkmaker. Sander de Vries heeft genoten van de wedstrijd.

"Je zat vanaf de eerste tot aan de 96ste minuut op het puntje van je stoel, omdat alles in deze derby zat", vertelt Sander de Vries bij KOKO Radio van de Leeuwarder Courant. "Wat ik het mooiste vond was dat je na afloop in het hele stadion alle emotie voelde. Mensen waren blij, anderen weer teleurgesteld. Na een minuutje kon iedereen er denk ik wel mee leven. 3-3 was een juiste afspiegeling van de wedstrijd."

"Ik vond dat SC Heerenveen in de eerste helft echt beter was dan SC Cambuur en ook terecht met een 2-1 voorsprong ging rusten", vervolgt de journalist. "Na rust gaf SC Heerenveen het initiatief zelf weg, door heel ver achteruit te gaan lopen. Ik vond ook dat de wissels niet al te gelukkig uitpakten. Na die gelijkmaker leek het momentum bij SC Cambuur te liggen, maar juist toen kreeg SC Heerenveen weer de kansen."

"Als je puur kijkt naar het aantal goede mogelijkheden, dan had SC Heerenveen moeten winnen. Die hebben echt wel een paar goede kansen gemist, met een Halilovic, met een Sarr. Alleen, kijk je naar het spelbeeld en de intensiteit, dan is de 3-3 terecht. Ik merkte dat ze daar bij SC Heerenveen ook wel mee konden leven. Als je zo laat de gelijkmaker maakt, dan omarm je die ook", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand