'Ik moet zeggen: ik was heel opgelucht toen Sam die bal er wel in schoot''

SC Heerenveen had gisteren een verlenging nodig in het bekertoernooi tegen amateurvereniging Katwijk en dat kwam mede doordat de Friezen in de reguliere speeltijd te veel kansen misten. Voor Michel Vlap had een doelpunt moeten maken. 

De middenvelder laat voor de camera van SC Heerenveen TV weten dat hij zelfkritisch is. Hij had namelijk een pass van Sam Lammers af moeten maken. ''Ik moet de 1-0 gewoon maken. Die bal die ik teruggelegd krijg van Sam, die moet ik maken. Dan kan ik wel zeggen dat die bal opstuit, maar ik moet hem gewoon erin schieten. Dan gaan zij komen en dan weet je dat je er overheen klapt en nou bleven zij heel lang geloof houden. Dan moet ik zeggen dat ik heel opgelucht ben toen Sam die bal er wel in schoot.''

De eredivisionist was niet de enige club uit het betaalde voetbal die het lastig had tegen een amateurvereniging. ''Tuurlijk had het eerder beslist kunnen zijn, alleen het zijn geen makkelijke wedstrijden. Je ziet gisteren hoeveel teams eruit worden geknikkerd waarvan je denkt dat die makkelijk winnen. Dat gebeurt niet zomaar.''

Vlap erkende dus dat de wedstrijd eerder beslist had moeten worden en dat kwam mede door de vele aanvallen die de ploeg van Jan Olde Riekerink had. De middenvelder is daarom ook redelijk positief over het spel. ''Ik ben blij en moet zeggen dat ik ons vandaag gewoon goed vond spelen. Tuurlijk kan je zeggen: het is Katwijk, maar als je ziet wat we aanvallend gecreëerd hebben en hoe we gedomineerd hebben, ik denk dat we daar echt op door moeten.''

???? | “Opgelucht” ?? Bekijk hier de eerste reacties van Vlap en Thorsby na afloop van #kathee. pic.twitter.com/NFJXQNpfXO

— sc Heerenveen (@scHeerenveen) 26 september 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 30 -22 32
Bekijk de hele stand