'Ik kende hem natuurlijk van tv en dacht: die is helemaal gek''

Daniel Høegh heeft het uitstekend naar zijn zin bij SC Heerenveen. De Deense centrumverdediger, die dit seizoen nog geen minuut heeft gemist in de Eredivisie, probeert zich ook buiten de lijnen aan te passen aan de Nederlandse leefstijl. 

''Ik en mijn vrouw hadden iemand op zo'n fiets zien rijden in Heerenveen", blikt hij terug. "Eerst dachten we van: wat moet dat voorstellen? Daarna zagen we er nog eentje en begrepen we wat het was. En toen dachten we: Dan kun je dus fietsen met je hond. Dat moeten we hebben. Zo gezegd, zo gedaan", lacht Høegh, die in Zwitserland bij Basel nog samenspeelde met Walter Samuel.

''Ik kende hem natuurlijk van tv", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Ik dacht: Die is helemaal gek, een machine, daarbij moet ik niet in de buurt komen, zelfs niet buiten het veld. Maar het mooie is dat ik me daarin totaal had vergist. Het is juist een enorm lieve man, heel begaan met zijn gezin. Dat was heel bijzonder", besluit Høegh over de voormalig Real Madrid-verdediger. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand